top of page
Zoeken

3 kamerplanten die weinig licht nodig hebben

Bijgewerkt op: 4 jun. 2023

Wil je graag een kamerplant, maar vrees je dat je huis te donker is? Geen zorgen! Wij hebben drie leuke kamerplanten voor je op een rij gezet die weinig licht nodig hebben en heel gemakkelijk te onderhouden zijn.


Zamioculcas (vetplant) in een witte pot

1. Zamioculcas

De Zamioculcas is een vetplant met stevige, leerachtige bladeren die lijken op veren. Deze plant bewaart waterreserves in haar stelen, dus een keertje vergeten water geven is geen ramp. Daarnaast is de zamioculcas bestand tegen droge lucht en radiatoren. Vergeet niet om haar af en toe te draaien voor een gelijkmatige groei.


2. Polyscias

Polyscias in een witte bloempot

Een andere kamerplant die zich thuis voelt op een schaduwrijke plek is de polyscias, ook wel de Aralia genoemd. Haar bladeren zijn rond of hartvormig en vaak groen van kleur, maar sommige varianten hebben ook bontgekleurde bladeren. Met goede verzorging en regelmatige verpotting kan de polyscias 1 tot 1,5 meter hoog worden. Geef haar regelmatig water, maar niet te veel in één keer, en voeg af en toe plantenvoeding toe.


Sanseveria in een witte bloempot

3. Sanseveria


De sanseveria, ook wel bekend als vrouwentong, heeft stevige, puntige bladeren die rechtop uit de aarde komen. Haar bladeren zijn (grijs)groen, gestreept, gevlekt of hebben een gele rand en verbeteren de luchtvochtigheid in de kamer, wat goed is voor je huid, ogen en luchtwegen. Geef haar liever te weinig dan te veel water. De sanseveria is een robuuste kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is.

Met deze 3 kamerplanten hoef je je geen zorgen te maken over een gebrek aan licht in je huis. Ze zijn allemaal gemakkelijk te onderhouden en voegen wat groen toe aan je interieur. Welke van deze planten ga jij in huis halen?


263 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page