top of page
Waar kunst en cultuur elkaar ontmoeten Tom Herck Bloemen- Tuincentrum Sampermans

Waar kunst en natuur elkaar vinden

Beeldend kunstenaar Tom Herck en de familie Sampermans werken samen aan een nieuw project! Hierbij omarmt Tom Herck zijn roots… Na internationale projecten in Europa en Amerika blijft zijn eigen regio voor de kunstenaar belangrijk.

De vruchtbare grond van Haspengouw, die voor inspiratie zorgt, is letterlijk een rode draad in dit nieuwe project. Bloemen- en tuincentrum Sampermans, waar men “out of the box” durft denken, staat voor kwaliteit. Het nieuwe gebouw, op deze vruchtbare grond tot stand gekomen, reflecteert hun toekomstvisie, gericht op duurzaamheid, originaliteit en authenticiteit. Hier vinden de kunstenaar en de familie Sampermans zichzelf terug, hier vinden kunst en natuur elkaar….

Kunstenaar Tom Herck heeft nostalgische, illustratieve werken gemaakt, allemaal getekend met eigen hand, in zijn totaliteit een 130 lopende meter. Dit imposant kunstwerk wordt blijvend geëxposeerd in het bloemen- en tuincentrum Sampermans te Nieuwerkerken.

Dit met de filosofie die Tom Herck genegen is: verval en wedergeboorte horen samen. De vier seizoenen (winter, lente, zomer, herfst) worden weergegeven met natuurelementen en vinden we terug in de fauna en flora, dit alles is ook waar te nemen in het kunstwerk.

Jan Sampermans, Tom Herck en Tom Sampermans waar Kunst en Cultuur elkaar ontmoeten

Het kunstwerk van Tom Herck werd ingehuldigd in 2020 ten tijde van de coronapandemie. We hopen dat dit werk een lichtpunt kan zijn, mensen kan inspireren, de drempelvrees naar hedendaagse kunst kan verlagen en uitnodigt tot zelfreflectie,...  en ons eventjes doet stilstaan in de hectiek van het leven.

Bovendien tonen Tom Herck en de familie Sampermans aan dat beeldende kunst en ondernemerschap, lokaal, nationaal en internationaal hand in hand kunnen gaan. Dat ze elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen, zonder afbreuk te doen aan elkaars eigenheid…

 

"Waar kunst en natuur elkaar vinden" is vrijblijvend te bezichtigen tijdens de openingsuren bij Bloemen- en tuincentrum Sampermans, Diestersteenweg 7, 3850 Nieuwerkerken.

bottom of page